Ik zal de vraag maar stellen.Hoe gaat het ondertussen met het RawTill4?
We zijn nu een aantal weken onderweg, en het wordt er niet makkelijker op.
Eveline is sinds vrijdag(26-02) gestopt, ze had heel erg last van vreetbuien na 4 uur en de bananen maakten haar misselijk.
Nu zij gestopt is wordt het niet makkelijker voor mij, als iemand tussen de middag lekker een broodje eet met eigen gemaakte spread of gebakken aardappels uit de oven maakt.
Maar zolang het fruit zonder teveel tegenzin nog naar binnen wil,ga ik door.
Wel is het natuurlijk belangrijk dat mijn diabetes niet ontregeld raakt, en daar is altijd een kans op.
Vandaag op het werk bijvoorbeeld waren mijn bananen een stuk kleiner dan anders.
Ik had er helemaal niet bij stil gestaan op dan een extra banaan mee te nemen, om zo toch voldoende koolhydraten binnen te kunnen krijgen.
Gelukkig had ik gedroogd fruit mee en daar heb ik het op gered.
Ik heb tot 4 uur havermout met banaan en appel en als lunch bananen en appels.
Dat is heel veel fruit, ik eet in een week meer dan sommige mensen in een jaar.
Op precies te zijn eet ik in een week ongeveer 36 appels en 50 bananen, daarnaast nog een stuk of 10 gedroogde abrikozen en 2 a 3 vijgen en nog een paar gedroogde appelschijfjes.
Dit heb ik dus.
Wat ik mis is lunchen met brood, met pindakaas, jam, hummus, chocopasta, honing en nog veel meer.
's avonds vind ik dan ook heerlijk om een stuk roggebrood te eten met pindakaas en daarop een beschuit. Daar geniet ik nu veel intenser van dan anders. Je beseft heel goed wat je mist.
Je bent ook heel bewust van wat je eet.
Er bij stil staan wat Jezus allemaal doet, de wijsheid die hij heeft, en deelt met anderen, zodat ook zij in hun geloof kunnen delen.
En Pasen heeft dit jaar hier in Burgum een extra bonus.
Onze gezamenlijke kerken voeren de passie op.
Dus komt allen
Met vriendelijke en plantaardige groet
Berend Ytsma
We zijn nu een aantal weken onderweg, en het wordt er niet makkelijker op.
Eveline is sinds vrijdag(26-02) gestopt, ze had heel erg last van vreetbuien na 4 uur en de bananen maakten haar misselijk.
Nu zij gestopt is wordt het niet makkelijker voor mij, als iemand tussen de middag lekker een broodje eet met eigen gemaakte spread of gebakken aardappels uit de oven maakt.
Maar zolang het fruit zonder teveel tegenzin nog naar binnen wil,ga ik door.
Wel is het natuurlijk belangrijk dat mijn diabetes niet ontregeld raakt, en daar is altijd een kans op.
Vandaag op het werk bijvoorbeeld waren mijn bananen een stuk kleiner dan anders.
Ik had er helemaal niet bij stil gestaan op dan een extra banaan mee te nemen, om zo toch voldoende koolhydraten binnen te kunnen krijgen.
Gelukkig had ik gedroogd fruit mee en daar heb ik het op gered.
Bewust
Weet wat je hebt, weet wat je mist.Ik heb tot 4 uur havermout met banaan en appel en als lunch bananen en appels.
Dat is heel veel fruit, ik eet in een week meer dan sommige mensen in een jaar.
Op precies te zijn eet ik in een week ongeveer 36 appels en 50 bananen, daarnaast nog een stuk of 10 gedroogde abrikozen en 2 a 3 vijgen en nog een paar gedroogde appelschijfjes.
Dit heb ik dus.
Wat ik mis is lunchen met brood, met pindakaas, jam, hummus, chocopasta, honing en nog veel meer.
's avonds vind ik dan ook heerlijk om een stuk roggebrood te eten met pindakaas en daarop een beschuit. Daar geniet ik nu veel intenser van dan anders. Je beseft heel goed wat je mist.
Je bent ook heel bewust van wat je eet.
Geloof
Doordat wij telkens na het eten lezen uit de bijbel aan de hand van het veertigdagenboekje van onze gemeente, neem je de reis naar Pasen heel mooi mee. Eigenlijk komt hier het woordje bewust weer naar boven. Door bewust te "vasten" ga je ook bewuster de reis aan naar Pasen.Er bij stil staan wat Jezus allemaal doet, de wijsheid die hij heeft, en deelt met anderen, zodat ook zij in hun geloof kunnen delen.
En Pasen heeft dit jaar hier in Burgum een extra bonus.
Onze gezamenlijke kerken voeren de passie op.
Dus komt allen
Met vriendelijke en plantaardige groet
Berend Ytsma
Reacties
Een reactie posten