Tijdens de 40dagentijd is het altijd een goed moment om bewust bezig te zijn.
Sommigen laten de alcohol staan, eten bewust biologisch, geen vlees of geen lekkere tussendoortjes.
Vorig jaar heb ik eigenlijk niks bijzonders gedaan dan het volgen van een aantal recepten uit een 40 dagen boekje. Het jaar daarvoor heb ik alcohol laten staan.
Dit jaar doen we RawTill4, oftewel rauw eten tot 4 uur.
Dat houd in dat ik thuis 's ochtends begin met een geweekte havermoutpap met banaan en appel.
Tussen door een appel en banaan en lunchen met een een appel en twee bananen. en dan ergens in de middag nog een appel of banaan.
Op het werk eet ik in de eerste pauze twee appels en drie bananen en de tweede pauze ook.
De punten waar ik tegen aanliep was dat het enorm vult. Dan heb je het idee dat je een banaan minder moet nemen, maar om voldoende energie binnen te krijgen zul je toch alles moeten opeten.
Om wat afwisseling te krijgen eet ik soms er een salade bij met paprika, tomaten en wat bladgroen.
Wat het voor mij lastig maakt is mijn Insuline.
Ik zal mijn insuline moeten aanpassen en ontdekken hoe mijn lichaam reageert op al dat fruit.
Qua koolhydraten, die voor iemand met diabetes van belang zijn, zit er bijna 2x zoveel in als in mijn normale lunchpakketjes.
Maar uit een test die ik heb gedaan een aantal dagen voor de 40dagentijd begon kwam naar voren dat bij dezelfde hoeveelheid koolhydraten ik minder insuline moet gebruiken.
Iets wat ik dus echt niet had verwacht, maar mij wel doet begrijpen waarom er diabeten zijn die de hele dag compleet rauw eten.
Moet wel zeggen dat die meestal in landen wonen waar het verse fruit bijna van de bomen afvalt.
Tijdens de 40dagentijd zal ik zo nu en dan via cronometer.com al mijn eten invullen, om een goed beeld te houden wat er qua voedingsstoffen in het eten zit.
Mijn eerste verwachting is dat calcium nog wel eens laag kan zijn, maar daarin kan het warme avondeten en de salade misschien wat van opvangen.
Als laatste wil ik nog zeggen dat als op 1 of andere manier mijn diabetes er onder lijd ik het afbreek of op een andere manier ga doen.
Sommigen laten de alcohol staan, eten bewust biologisch, geen vlees of geen lekkere tussendoortjes.
Vorig jaar heb ik eigenlijk niks bijzonders gedaan dan het volgen van een aantal recepten uit een 40 dagen boekje. Het jaar daarvoor heb ik alcohol laten staan.
Dit jaar doen we RawTill4, oftewel rauw eten tot 4 uur.
Dat houd in dat ik thuis 's ochtends begin met een geweekte havermoutpap met banaan en appel.
Tussen door een appel en banaan en lunchen met een een appel en twee bananen. en dan ergens in de middag nog een appel of banaan.
Onze aankoop voor RawTill4 |
De punten waar ik tegen aanliep was dat het enorm vult. Dan heb je het idee dat je een banaan minder moet nemen, maar om voldoende energie binnen te krijgen zul je toch alles moeten opeten.
Om wat afwisseling te krijgen eet ik soms er een salade bij met paprika, tomaten en wat bladgroen.
Wat het voor mij lastig maakt is mijn Insuline.
Ik zal mijn insuline moeten aanpassen en ontdekken hoe mijn lichaam reageert op al dat fruit.
Qua koolhydraten, die voor iemand met diabetes van belang zijn, zit er bijna 2x zoveel in als in mijn normale lunchpakketjes.
Maar uit een test die ik heb gedaan een aantal dagen voor de 40dagentijd begon kwam naar voren dat bij dezelfde hoeveelheid koolhydraten ik minder insuline moet gebruiken.
Iets wat ik dus echt niet had verwacht, maar mij wel doet begrijpen waarom er diabeten zijn die de hele dag compleet rauw eten.
Moet wel zeggen dat die meestal in landen wonen waar het verse fruit bijna van de bomen afvalt.
Tijdens de 40dagentijd zal ik zo nu en dan via cronometer.com al mijn eten invullen, om een goed beeld te houden wat er qua voedingsstoffen in het eten zit.
Mijn eerste verwachting is dat calcium nog wel eens laag kan zijn, maar daarin kan het warme avondeten en de salade misschien wat van opvangen.
Als laatste wil ik nog zeggen dat als op 1 of andere manier mijn diabetes er onder lijd ik het afbreek of op een andere manier ga doen.
Reacties
Een reactie posten