Doorgaan naar hoofdcontent

Bewust staan in je leven

Ben je je bewust wat je doet in je leven?
Ben je bewust van de vervuiling van de aarde?
Ben je bewust van wat je eet?

Er zijn vele dingen in je leven waarvan je eigenlijk bewust zou moeten zijn.
Maar ben je het wel?
We zijn er vaak wel bewust van dat we werken om onszelf te onderhouden.
Kinderen vrouw/man, alles kost geld en daarom werk je dus.
Als het dan ook nog leuk werk is dan is dat mooi meegenomen.
Verder doe je de dagelijkse dingen. Je zit misschien wel bij de muziek of een andere vereniging, misschien heb je zelf wel een belangrijke taak daar als voorzitter of penningmeester.
Er is een grote kans dat je de dagelijkse dingen heel bewust beleeft.

Nu loop je vandaag over straat, en er liggen blikjes in de ene hoek een snoepzak ergens anders.
Waarschijnlijk loop je er voorbij, je bent er niet mee bezig.
Het zou zelf kunnen dat het je niet eens opvalt.
Nu vraag ik van je dat je er wel naar kijkt, om er je bewust van de zijn van alle vervuiling om ons heen.
Die vervuiling zorgt dat de natuur in onze direct omgeving vervuilt raakt, maar ook verder weg waar onze zeeƫn verstopt raken van alle drijvende plastic.
En ja als onze natuur vervuilt raakt krijgen wij er ook last van.
Beesten die sterven, planten die verdwijnen zorgen er waarschijnlijk voor dat ongedierte vermeerdert en er meer verkeerde planten ontstaat. Er ontstaat een kleine kettingreactie. Steeds meer ongedierte brengt de hygiene in gevaar en brengt ziektes met zich mee, en verkeerde planten of zelfs minder planten is een zorg voor de bloemetjes en de bijtjes. Misschien wel minder zuurstof en meer smog.
Persoonlijk vindt ik dat het tijd is om er bewust van te zijn dat je zelf niks laat slingeren en zo nu en dan eens wat opruimt wat op straat ligt. Het zal vast een betere leefomgeving geven en hopelijk ook een impuls voor anderen om hetzelfde te doen.
Je kan ook nog een stap verder gaan en zelf gaan zorgen dat de afvalberg door jou toedoen niet snel groter word.
Naar de winkel: neem je eigen zakken mee voor de fruit en groente en natuurlijk een goede boodschappentas. Koop ook minder spul in plastic.
Hiermee heb je al een mooi deel te pakken.

Hierna kun je ook direct doorgaan met de vraag: Ben je bewust van wat je eet?
Eet je dagelijks je aardappel, jus, groente en stukje vlees, ben je er dan bewust van wat dat stukje vlees doet.
Wat voor aanslag vlees heeft op de wereld.
Een kilo rundvlees heeft 15.000 liter water nodig een kilo varkensvlees 6.000 liter en een kilo kip 4.300*
Water is van levensbelang voor ons mensen en bij ons komt het gewoon uit de kraan, maar en zijn vele anderen die bijna geen water hebben. Hoe oneerlijk is het verdeeld.
Door vlees te laten staan zorg je er voor dat de hoeveelheid bouwgrond die beschikbaar is voor onze voeding beter verdeeld word over de wereld. Je bent er dan nog niet om een echt eerlijke verdeling te krijgen maar je bent op weg.
Om te kijken waar je staat check eens deze site: http://www.voetafdruk.nl/



*http://www.wakkerdier.nl/wat-kun-jij-doen/diervriendelijk-eten/geen-vlees-eten




Reacties

Populaire posts van deze blog

How Not to Die: longziekte

"How Not to Die" is de titel van het boek dat Dr. Michael Greger heeft geschreven. Dr. Greger behandeld op nutritionfacts.org bijna elke dag literatuur en onderzoeken die gedaan worden voor een grote verscheidenheid aan ziektes. In dit boek geeft hij de top 15 ziektes aan, waaraan veel Amerikanen dood aangaan, en wat er aan te doen is. In deze blog en de komende zal ik proberen om van elk hoofdstuk een korte begrijpende samenvatting te maken, zodat het besef wat eten kan doen nog meer naar buiten kan treden. Hoe niet dood te gaan aan Longziekte In Amerika staat longziekte op plaats nummer twee waar mensen aan dood gaan, en net zoals bij hart- en vaatziekte is het grotendeels te voorkomen. Longziekte komt voor in vele vormen, maar de 3 typen waar de meeste mensen dood aan gaan zijn long kanker, COPD, en Astma. Meer dan 160.000 mensen gaan jaarlijks dood aan de gevolgen van longkanker welke grotendeels door het roken komt, Maar een gezond dieet kan misschien de D

Koolhydraatarm eten

Op moment van schrijven is er net weer een nieuwe Diabc uitgekomen en ook deze keer weer boordevol met artikelen over Koolhydraatarm eten. Ook vorige maand was dat zo, en eigenlijk is er in de afgelopen jaar geen enkele uitgekomen die geen artikel over koolhydraatarm eten. Vorige maand had ik mij ook al beklaagt en me uitgeschreven voor de nieuwsbrief. Ja, ik begrijp best dat voor veel mensen het koolhydraatarm eten een oplossing is voor hun diabetes type 2 probleem, maar het lijkt net of er geen andere oplossing is. Een artikel van Dr Hanno Pijl in de laatste Diabc geeft daarin ook een goede hint. " Artsen weten te weinig van voeding" In dit artikel komt naar voren dat je zetmeelrijke producten moet schrappen uit je menu, maar dan vraag ik waarom? Dr McDougal en Dr Greger en nog vele anderen Amerikaanse doktoren leggen nou juist de nadruk op koolhydraatrijke voeding, en ja daar genezen diabetes type 2 patiƫnten van diabetes. Hoe kan het, dat dokter Hanno Pijl v

Duurzaam bezig (deel 2)

Een te hoge verwachting In deel 1  sprak ik over een waterverbruik van 60 m³, maar dat was te hoog in geschat. Net heb ik weer de gegevens naar Vitens gestuurd en blijkt dat we maar een verbruik hebben van 53 m³. Toch 7 m³ minder dan de 60 en maar 3 m³ meer dan vorig jaar. Met die 53 m³ water ben ik al heel blij, want de verwachting was toch dat doordat we nu sinds een jaar en 4 maand een zoon hebben dat het verbruik toch langzaam omhoog zouden gaan. Maar we zijn dus samen met onze 2 regentonnen zo goed bezig dat we de stijging hebben kunnen beperken. Niet stijgen maar dalen We hebben de afgelopen maanden zitten te kijken hoe we ons waterverbruik naar beneden kunnen krijgen, en hadden een offerte gevraagd voor regenwateropslag in de tuin van 3500 liter water, waarmee we de wc, wasmachine en de douche kunnen bedwingen. Maar nu blijkt dat wij in theorie niet genoeg dak hebben om alle drie te kunnen doen. Dus was het advies om alleen voor de wasmachine en de wc te gaan.