Doorgaan naar hoofdcontent

Gezond eten

Er was ooit een reclame "Een beter milieu begint bij jezelf"
Zo denk ik er ook over met eten "Gezond eten begint bij jezelf"

Dat niet iedereen gezond eet,dat wisten we al, en ook is het zo dat wat de 1 gezond vind is voor de ander nog steeds rotzooi.

Als voorbeeld: Er word iemand opgenomen met hart problemen en moet worden geopereerd en deze persoon vertelt dat er thuis altijd gezond gegeten werd, dus waar deze hart problemen wegkwamen, dat konden nog de doktoren of de patiënt vertellen. Maar het zou mij niet verbazen dat de "gezonde" levensstijl nog altijd melk en vlees bevat, beide zorgen er niet voor dat er verminderd kans is op verstopte aderen.

Nog een ander voorbeeld van "gezond eten".
Ik kwam een artikel tegen op de telegraaf.nl over "injectie smoort diabetes"
Dit artikel gaat over een medicijn dat ervoor zorgt dat de insuline gevoeligheid beter blijft, en zolang die dus goed is heb je vaak nog geen medicijnen nodig om de insuline te bevorderen.

De reactie "diabetes 2 hebbende, hoor ik van mijn diëtiste dat ik goed en gezond eet. Het probleem zit dus meer in het feit, dat leveranciers van alles in mijn voedsel stoppen waar ik weinig aan kan doen. Daar moet de aandacht liggen."

Wat is hier fout aan? Nou ten eerste eet hij dus niet gezond, want hij eet dus voedsel met troep er in.
Dat de leveranciers dat er instoppen, Oké, dat is inderdaad fout, maar je hebt nog altijd de keuze om die producten niet te kopen. In groente en fruit zitten geen rare stoffen die er in zijn gestopt. Gezond eten begint toch echt bij jezelf. Haal een lekker brood bij de bakker, groente bij de groenteboer, lekkere linzen en bonen en eet geen dierlijk voedsel meer.

Ten tweede eet hij volgens zijn diëtiste goed en gezond, en die zou toch beter moeten weten wat goed en gezond is. En zou hij echt goed en gezond eten zoals Dr Neal Barnard aangeeft in zijn boek "

Dr. Neal Barnard’s Program for Reversing Diabetes" of Joel Fuhrman aangeeft in zijn boek "the end of diabetes" dan had hij waarschijnlijk al geen diabetes meer of in elk geval niet zoveel medicijnen meer.

We zijn er heel goed in om een ander de schuld te geven van ons eigen ongezondheid, maar als we met zijn allen die producten niet meer kopen zullen de fabrikanten het roer wel om moeten gooien.
Het is een droom natuurlijk "De complete supermarkt met alleen maar gezonde voeding".

Gezond eten begint bij jezelf


Groeten

Berend

Reacties

Populaire posts van deze blog

How Not to Die: longziekte

"How Not to Die" is de titel van het boek dat Dr. Michael Greger heeft geschreven. Dr. Greger behandeld op nutritionfacts.org bijna elke dag literatuur en onderzoeken die gedaan worden voor een grote verscheidenheid aan ziektes. In dit boek geeft hij de top 15 ziektes aan, waaraan veel Amerikanen dood aangaan, en wat er aan te doen is. In deze blog en de komende zal ik proberen om van elk hoofdstuk een korte begrijpende samenvatting te maken, zodat het besef wat eten kan doen nog meer naar buiten kan treden. Hoe niet dood te gaan aan Longziekte In Amerika staat longziekte op plaats nummer twee waar mensen aan dood gaan, en net zoals bij hart- en vaatziekte is het grotendeels te voorkomen. Longziekte komt voor in vele vormen, maar de 3 typen waar de meeste mensen dood aan gaan zijn long kanker, COPD, en Astma. Meer dan 160.000 mensen gaan jaarlijks dood aan de gevolgen van longkanker welke grotendeels door het roken komt, Maar een gezond dieet kan misschien de D

Koolhydraatarm eten

Op moment van schrijven is er net weer een nieuwe Diabc uitgekomen en ook deze keer weer boordevol met artikelen over Koolhydraatarm eten. Ook vorige maand was dat zo, en eigenlijk is er in de afgelopen jaar geen enkele uitgekomen die geen artikel over koolhydraatarm eten. Vorige maand had ik mij ook al beklaagt en me uitgeschreven voor de nieuwsbrief. Ja, ik begrijp best dat voor veel mensen het koolhydraatarm eten een oplossing is voor hun diabetes type 2 probleem, maar het lijkt net of er geen andere oplossing is. Een artikel van Dr Hanno Pijl in de laatste Diabc geeft daarin ook een goede hint. " Artsen weten te weinig van voeding" In dit artikel komt naar voren dat je zetmeelrijke producten moet schrappen uit je menu, maar dan vraag ik waarom? Dr McDougal en Dr Greger en nog vele anderen Amerikaanse doktoren leggen nou juist de nadruk op koolhydraatrijke voeding, en ja daar genezen diabetes type 2 patiënten van diabetes. Hoe kan het, dat dokter Hanno Pijl v

Duurzaam bezig (deel 2)

Een te hoge verwachting In deel 1  sprak ik over een waterverbruik van 60 m³, maar dat was te hoog in geschat. Net heb ik weer de gegevens naar Vitens gestuurd en blijkt dat we maar een verbruik hebben van 53 m³. Toch 7 m³ minder dan de 60 en maar 3 m³ meer dan vorig jaar. Met die 53 m³ water ben ik al heel blij, want de verwachting was toch dat doordat we nu sinds een jaar en 4 maand een zoon hebben dat het verbruik toch langzaam omhoog zouden gaan. Maar we zijn dus samen met onze 2 regentonnen zo goed bezig dat we de stijging hebben kunnen beperken. Niet stijgen maar dalen We hebben de afgelopen maanden zitten te kijken hoe we ons waterverbruik naar beneden kunnen krijgen, en hadden een offerte gevraagd voor regenwateropslag in de tuin van 3500 liter water, waarmee we de wc, wasmachine en de douche kunnen bedwingen. Maar nu blijkt dat wij in theorie niet genoeg dak hebben om alle drie te kunnen doen. Dus was het advies om alleen voor de wasmachine en de wc te gaan.