-deel 2 van een serie van drie over bewust bezig zijn met je eten, leven-
Bewust zijn met je eten!
Bewust zijn met je eten komt niet zomaar aanwaaien.
Het is een proces dat je door moet lopen.
Doordat ik sinds 2004 diabeet ben, ben ik sindsdien wel een stukje bewuster geworden,
maar was dat beperkt tot de koolhydraten.
Hoeveel koolhydraten kan ik eten zonder een hoge bloedsuikerniveau te krijgen.
Toen wij (mijn vrouw en ik) in 2012 op flevo Boele Ytsma hoorden spreken die zei
“ik ben een planteneter” gingen onze ogen niet open.
Het was wel interessant maar meer moesten wij er ook niet van hebben.
Sinds wij in 2013 trouwden begon er toch iets te borrelen en besloten we weekend vegetariƫr te worden. Want zoveel vlees aten wij toch al niet.
Van weekend vegetarƫr werd het algauw maar 1 of 2 keer in de week vlees.
Ik had de Planteneter in mijn twitter akkount en zodoende zag ik zo nu en dan wel eens een filmpje.
Van het 1 komt het andere, helemaal vleesloos en in het weekend ontbijten we met een groene smoothie.
(Onze groene smoothie bestaat uit 80% fruit en 20% bladgroente en wat water)
We zijn begonnen met een glas en zaten na 3 weken op 3 volle glazen per persoon.
Ondertussen veranderde ons avondeten van een maaltijd met wat groente tot een maaltijd van groente met wat erbij.
Onze groente en fruitconsumptie is enorm gegroeid en eet ik in 1 week meer fruit dan anders in een jaar.
Nu zijn we zover dat wij ook planteneter willen worden en daarom in september de cursus “De plantaardige 100” gaan volgen.
Eenvoudig zal het niet zijn en dat heeft met mijn diabetes en het vroeg opstaan(5uur) te maken.
Maar we willen graag gezond en bewust door het leven gaan.
Groeten
Berend
Bewust zijn met je eten!
Bewust zijn met je eten komt niet zomaar aanwaaien.
Het is een proces dat je door moet lopen.
Doordat ik sinds 2004 diabeet ben, ben ik sindsdien wel een stukje bewuster geworden,
maar was dat beperkt tot de koolhydraten.
Hoeveel koolhydraten kan ik eten zonder een hoge bloedsuikerniveau te krijgen.
Toen wij (mijn vrouw en ik) in 2012 op flevo Boele Ytsma hoorden spreken die zei
“ik ben een planteneter” gingen onze ogen niet open.
Het was wel interessant maar meer moesten wij er ook niet van hebben.
Sinds wij in 2013 trouwden begon er toch iets te borrelen en besloten we weekend vegetariƫr te worden. Want zoveel vlees aten wij toch al niet.
Van weekend vegetarƫr werd het algauw maar 1 of 2 keer in de week vlees.
Ik had de Planteneter in mijn twitter akkount en zodoende zag ik zo nu en dan wel eens een filmpje.
Van het 1 komt het andere, helemaal vleesloos en in het weekend ontbijten we met een groene smoothie.
(Onze groene smoothie bestaat uit 80% fruit en 20% bladgroente en wat water)
We zijn begonnen met een glas en zaten na 3 weken op 3 volle glazen per persoon.
Ondertussen veranderde ons avondeten van een maaltijd met wat groente tot een maaltijd van groente met wat erbij.
Onze groente en fruitconsumptie is enorm gegroeid en eet ik in 1 week meer fruit dan anders in een jaar.
Nu zijn we zover dat wij ook planteneter willen worden en daarom in september de cursus “De plantaardige 100” gaan volgen.
Eenvoudig zal het niet zijn en dat heeft met mijn diabetes en het vroeg opstaan(5uur) te maken.
Maar we willen graag gezond en bewust door het leven gaan.
Groeten
Berend
Reacties
Een reactie posten