Normaal eten we zondags altijd linzensoep, maar deze week hebben hadden we een tomatensoep in de planning.
Dit was de eerste keer dat ik een tomatensoep maakte en hij was heerlijk.
De ingrediƫnten
1 kilo tomaten
circa 200-500ml water
2 paprika's
1 ui
1 knoflook
1 winterpeen
1 tl kurkuma
11/2 tl oregano
11/2 tl tijm
11/2 tl zout
1 tl basilicum
1 tl peterselie
1 scheut sojamelk of andere plantaardige melk
En je maakt het als volgt
De ui en knoflook snijden en aanfruiten in een beetje water in de soeppan.
Voeg de Kurkuma en de wortel toe.
Snij ondertussen de tomaten zodat je die als de ui klaar is er bij kan voegen.
Voeg als je de tomaten toevoegt ook wat water toe naar gelang je denkt dat het nodig is.
Als je de paprika's ook gesneden hebt kun je die ook toevoegen,en dan kun je ook de oregano, tijm en zout toevoegen.
Roer de boel zo nu en dan om en laat het koken totdat de paprika's zacht zijn.
Draai dan het vuur uit, en laat het even een paar minuten afkoelen zodat je dan de soep fijn kan maken met een .....
Als de soep fijn is zet je het even op het vuur en voeg je de laatste kruiden eraan toe en nog een scheut plantaardige melk voor de romigheid. Ik hat toevallig sojamelk bij de hand.
Zodra het kookt haal je het van het vuur.
Net even af laten koelen en dan lekker eten.
Berend Ytsma
Dit was de eerste keer dat ik een tomatensoep maakte en hij was heerlijk.
De ingrediƫnten
1 kilo tomaten
circa 200-500ml water
2 paprika's
1 ui
1 knoflook
1 winterpeen
1 tl kurkuma
11/2 tl oregano
11/2 tl tijm
11/2 tl zout
1 tl basilicum
1 tl peterselie
1 scheut sojamelk of andere plantaardige melk
En je maakt het als volgt
De ui en knoflook snijden en aanfruiten in een beetje water in de soeppan.
Voeg de Kurkuma en de wortel toe.
Snij ondertussen de tomaten zodat je die als de ui klaar is er bij kan voegen.
Voeg als je de tomaten toevoegt ook wat water toe naar gelang je denkt dat het nodig is.
Als je de paprika's ook gesneden hebt kun je die ook toevoegen,en dan kun je ook de oregano, tijm en zout toevoegen.
Roer de boel zo nu en dan om en laat het koken totdat de paprika's zacht zijn.
Draai dan het vuur uit, en laat het even een paar minuten afkoelen zodat je dan de soep fijn kan maken met een .....
Als de soep fijn is zet je het even op het vuur en voeg je de laatste kruiden eraan toe en nog een scheut plantaardige melk voor de romigheid. Ik hat toevallig sojamelk bij de hand.
Zodra het kookt haal je het van het vuur.
Net even af laten koelen en dan lekker eten.
Word een planteneter, word gezond, word diegene waar je van houd.
Berend Ytsma
Reacties
Een reactie posten