Mijn plantaardige start
Ik ben chronisch ziek, maar ondervind eigenlijk geen hinder van mijn diabetes type 1.
Maar gezondheid is wel belangrijk, en dat was dan ook een reden om de stap te zetten richting de plantaardige lifestyle.
Als diabeet is één van de dingen wat altijd moeilijk is, je bloedsuikergehalte, en ook dat is een goede reden om plantaardig te gaan, want wat zou het toch mooi zijn dat er minder schommelingen gebeuren.
Vooraf heb ik een bericht gepost op het diabetesforum, maar de reacties waren nou niet echt bemoedigend, toch ben ik door gegaan.
Voordat wij begonnen met de plantaardige 100 waren we wel al bezig om te kijken waar bij mij problemen zouden kunnen gebeuren.
1 was ontbijt en nummer twee is mijn eten op het werk.
Mijn broodbakje voor het werk is in balans qua koolhydraten, voor beide pauzes 4 boterhammen, zoet en 2 met vlees of kaas. Eerst is het vlees verdwenen en later de kaas.
Ik gebruik nu hummus of soms gewoon komkommer en dat gaat goed.
Wel is het aantal koolhydraten gestegen dus neem ik neer insuline in en dat was na een week gewoon weer onder controle.
Nadat we met de plantaardige 100 waren gestart kwam mijn ontbijt ter sprake, hoe kan ik in de ochtend een groene smoothie nemen. Het antwoord is: Niet.
Ik sta om 5 uur op, en om voldoende koolhydraten in te kunnen nemen voor het werken heb ik zeker 1,2 liter smoothie nodig wat me zo'n drie kwartier kost om te nuttigen, wat betekend dat ik er ongeveer om kwart over vier uit zou moeten gaan, en dat is gewoon niet meer een leuke tijd.
Dus 's ochtends neem ik nog gewoon drie boterhammen met chocoladehagel.
De groene smoothie neem ik nog wel maar nu 's middags als ik uit het werk kom.
Ik ben meestal om half 4 thuis dus heb ik nog voldoende tijd voor het avond eten begint.
Plantaardig = genieten van eten.
Wat mijn vrouw elke dag kookt en op tafel zet is in het begin verrassend en heerlijk, en nu ik zelf vakantie heb en m'n vrouw wat meer aan het werk is, en zelf dus in de keuken kan staan vind ik het ook heerlijk om te experimenteren met kruiden, bonen en groenten.
Net zoals mijn vrouw aan het bakken is, ben ik nu aan het bakken. Heerlijke appelpakketjes van eigen recept, en ik verwacht nog meer. En laatst zelf sultana's gemaakt.
Plantaardig laat je eigenlijk een nieuwe wereld zien.
Nu zijn we voorbij de 100 dagen en we gaan nog steeds door.
Ik heb het gevoel dat mijn bloedsuikerwaarden beter zijn, en voel me fit.
Het enige wat misschien nog mag is wat meer gewicht. Ik zit net op de rand van goed en slecht gewicht, maar aan de andere kant als ik me er lekker bij voel.
Bedankt Boele
Ik ben chronisch ziek, maar ondervind eigenlijk geen hinder van mijn diabetes type 1.
Maar gezondheid is wel belangrijk, en dat was dan ook een reden om de stap te zetten richting de plantaardige lifestyle.
Als diabeet is één van de dingen wat altijd moeilijk is, je bloedsuikergehalte, en ook dat is een goede reden om plantaardig te gaan, want wat zou het toch mooi zijn dat er minder schommelingen gebeuren.
Vooraf heb ik een bericht gepost op het diabetesforum, maar de reacties waren nou niet echt bemoedigend, toch ben ik door gegaan.
Voordat wij begonnen met de plantaardige 100 waren we wel al bezig om te kijken waar bij mij problemen zouden kunnen gebeuren.
1 was ontbijt en nummer twee is mijn eten op het werk.
Mijn broodbakje voor het werk is in balans qua koolhydraten, voor beide pauzes 4 boterhammen, zoet en 2 met vlees of kaas. Eerst is het vlees verdwenen en later de kaas.
Ik gebruik nu hummus of soms gewoon komkommer en dat gaat goed.
Wel is het aantal koolhydraten gestegen dus neem ik neer insuline in en dat was na een week gewoon weer onder controle.
Nadat we met de plantaardige 100 waren gestart kwam mijn ontbijt ter sprake, hoe kan ik in de ochtend een groene smoothie nemen. Het antwoord is: Niet.
Ik sta om 5 uur op, en om voldoende koolhydraten in te kunnen nemen voor het werken heb ik zeker 1,2 liter smoothie nodig wat me zo'n drie kwartier kost om te nuttigen, wat betekend dat ik er ongeveer om kwart over vier uit zou moeten gaan, en dat is gewoon niet meer een leuke tijd.
Dus 's ochtends neem ik nog gewoon drie boterhammen met chocoladehagel.
De groene smoothie neem ik nog wel maar nu 's middags als ik uit het werk kom.
Ik ben meestal om half 4 thuis dus heb ik nog voldoende tijd voor het avond eten begint.
Plantaardig = genieten van eten.
Wat mijn vrouw elke dag kookt en op tafel zet is in het begin verrassend en heerlijk, en nu ik zelf vakantie heb en m'n vrouw wat meer aan het werk is, en zelf dus in de keuken kan staan vind ik het ook heerlijk om te experimenteren met kruiden, bonen en groenten.
Net zoals mijn vrouw aan het bakken is, ben ik nu aan het bakken. Heerlijke appelpakketjes van eigen recept, en ik verwacht nog meer. En laatst zelf sultana's gemaakt.
Plantaardig laat je eigenlijk een nieuwe wereld zien.
Nu zijn we voorbij de 100 dagen en we gaan nog steeds door.
Ik heb het gevoel dat mijn bloedsuikerwaarden beter zijn, en voel me fit.
Het enige wat misschien nog mag is wat meer gewicht. Ik zit net op de rand van goed en slecht gewicht, maar aan de andere kant als ik me er lekker bij voel.
Bedankt Boele
Reacties
Een reactie posten